30% rabatt på gåvor, här.

Kosta Boda Logo

Anna Ehrner

Anna Ehrner, född 1948 i Danderyd i Stockholm, är en väletablerad formgivare och glaskonstnär som kännetecknas av sitt enkla formspråk. Med en experimentell inriktning har hon en förmåga att med sparsmakad användning av färg skapa kreationer med stor effekt, där slöjor av färg inuti glaset har blivit ett av hennes signum. Hennes verk föds ofta ur glaset självt, tillsammans med inspiration från naturen.

Anna har arbetat med Kosta Boda sedan 1974. Innan dess studerade hon på Konstfacks keramiklinje, och hon har senare även undervisat på samma skola. Hos Kosta Boda står hon bakom flertalet framgångsrika kollektioner, såsom Contrast och Line - där den senare är en av Sveriges mest sålda serviser genom tiderna. Hon har tilldelats utmärkelsen Utmärkt Svensk Form 1992 och 1994 för sin design, samt blev vinnare av Svenskt Glas 1983.

”För mig uppstår kreativitet i hyttan. Här föds, formas och lever glaset. Jag vill ta vara på glasets egna liv, arbeta med det och inte emot det. Följa glasmassan, kraften, som inte går att tygla, men samtidigt se det enkla och subtila.” – Anna Ehrner

Produkter