Snippan av Åsa Jungnelius, här.

Hanna Hansdotters Rocky Baroque, här.

Upptäck The Rock, här.

Kosta Boda Logo

Ludvig Löfgren

Ludvig Löfgren, född 1972, kom till Kosta 2007 och har sedan dess designat allt från dödskallar till en skål- och vaskollektion för Kosta Boda. Han hämtar ofta inspiration från djur, natur, rock, tatueringskonst och skräckfilmer. Det har visat sig vara en bra inspirationskälla att rikta sin uppmärksamhet mot, för det var med sina ljuslyktor Still Life i form av dödskallar som Ludvig först blev känd. Han slog huvudet på spiken, kan man väl säga.

Ludvig har stor erfarenhet av olika tillverkningstekniker, vilka han har lärt sig genom att tillbringa mycket tid i hyttan. Han har fått sin utbildning som glasblåsare och hantverkare vid bland annat Kosta- och Orrefors glasskolor, och han har även en examen från Hovedskous Målarskola samt Konstfack i Stockholm.

“Min inställning till glas är känslig, passionerad och uthållig. Jag beskriver stämningar och känslotillstånd med hjälp av referenser från historia och nutid. Massan ger mig möjlighet att vara skulptural och målerisk på samma gång. Glas kan vara förföriskt, vackert, mjukt och följsamt att arbeta med - men samtidigt hett, vasst och utmanande.” – Ludvig Löfgren

Produkter