Hanna Hansdotters djärva Rocky Baroque-serie, här.

Kappa minivaser, här.

Kosta Boda Art Glass Monthly Story i juli, Azur Moon.

Kosta Boda Logo

Varumärket

Kosta Boda har tillverkat glas sedan 1742.

Kosta Boda

Med fokus på moderna livsstilsprodukter och inspirerande konst skapar Kosta Boda glas som gör skillnad. Absolut, det är bara glas, men det är samtidigt så mycket mer.

På Kosta Boda har vi arbetat med glas i nästan 300 år, och utvecklat en djup förståelse och kärlek till materialet. Vi jobbar med design, inredning, livsstil och konst, och strävar efter att skapa produkter och objekt som är djärva och framåtsträvande, men ändå lättillgängliga.

Vi vill att vårt sortiment ska vara ett val både idag och imorgon, och vi vill att det ska addera inspiration och något fint i vardagen. Vi tillverkar väldesignade produkter som fyller både hem och liv med ett underlag för att njuta av måltider, dryck och gemenskap, likväl som att vi bidrar till att bygga upp miljöer där människor vill leva och skapa minnen tillsammans.

Kosta Boda handlar inte bara om vad vi gör, utan om vilka vi är. Mod, beslutsamhet och samarbete har varit kännetecknande både för företaget och vår personal ända sedan starten 1742. Andra kvaliteter som har tagit oss dit vi är idag är uthållighet, hantverksskicklighet, uppfinningsrikedom och konstnärlig stil. Allt det här har gjort vårt glas kreativt, inspirerande och djärvt. Vår vision är att vara ett progressivt och nyfiket svenskt varumärke med integritet som tolkar det nutida urbana livet.

Vår passion för det vi gör är stor och spänner över en mängd olika områden, fördelade mellan Kosta Boda Kollektion och Kosta Boda Konstglas.

Kosta Boda kollektion

Kosta Boda kollektion styr mot livsstil, med kommersiella uttryck som fångar tidsandan. Väldesignade och funktionella bruksföremål och inredningsprodukter i ett välkoordinerat sortiment med hög integritet. Lustfyllt och lättillgängligt. Kompletterande material kan användas, men alltid med glaset i fokus. Vi blickar tillbaka för att komma framåt och tar avstamp i de samlade brukens historia med formgivare som Signe Persson-Melin, Erik Höglund m.fl. Till detta adderar vi samtidens och framtidens skapande. Våra kollektioner syftar till att spegla och främja en modern livsstil, med fokus på livet i vardagen. Med vardag menar vi allt matnyttigt som sträcker sig från livet kring matbordet och inredning, till att skapa minnen i vardagens festligheter. Produkterna hämtar inspiration från företeelser som mode, musik och konst och kan ha många olika funktioner beroende på sammanhang och sällskap.

Kosta Boda konstglas

Med Kosta Boda konstglas sträcker vi oss ut i världen, samtidigt som vi tar världen hem till Kosta. I skapandet medverkar våra mest kända konstnärer, likväl som nya formgivare och konstnärer. Kollektionerna sträcker sig från “Artist Collection” - som är konst för en bredare publik - till helt unika objekt och specialutgåvor. Med glasets oändliga möjligheter i fokus skapas konst som bygger på kreativitet, kunskap och mod, i kombination med kärleken till glas som material.