30% rabatt på gåvor, här.

Kosta Boda Logo

Simon Klenell

Simon Klenell, född 1985, beskriver sig själv som både formgivare och hantverkare. Hans arbetssätt är drivet av materialet, och han jobbar nästan uteslutande med glas. Det är också i glaset han finner sin största inspiration och nyfikenhet. Även om Simon till viss del arbetar traditionellt med skisser och ritningar så baseras en stor del av hans yrkesidentitet på att han själv även blåser och slipar glas, vilket han ser som sitt främsta verktyg i sin formgivning.

Nyfikenheten och att hitta glasets potential är stora drivkrafter i Simons arbete. Han drivs av att lära sig mer om hur han kan använda glasets formhistoria, tillverkningstekniker och fysiska egenskaper för att utforska materialets potential. Det är också så han utforskar vad han kan förmedla med hjälp av glaset.

Simon samarbetade med Kosta Boda första gången 2009. Han har en studiebakgrund från både Riksglasskolan och Konstfack, där han studerade keramik och glas. Han har tilldelats Ulrica Hydman Vallien-stipendiet, och arbetsstipendium från statens konstråd flera gånger. Simon Klenell arbetar i sin egen verkstad och studio i Gustavsberg med Konstglas och mindre serier av bruks- och belysningsglas.

Produkter