30% rabatt på gåvor, här.

Kosta Boda Logo

Hanna Hansdotter

Hanna Hansdotter, född 1984 i Lund, är konstnär och formgivare baserad och verksam i Glasriket. Sedan sin examen från Konstfack 2017 har hennes arbete med framgång uppmärksammats både nationellt och internationellt. Hansdotter arbetar med konstglas såväl som småskaliga produktioner och offentliga gestaltningar, senast en 5 meter hög skulptur till Sergelgatan i Stockholm. Hennes verk kännetecknas ofta som punkigt barocka inspirerade av arkitektur och ornamentik.

Hansdotter kom i kontakt med Glasskolan i Kosta vid 24 års ålder. Därefter följde vidare studier vid Riksglasskolan och senare Konstfack. Hanna bor i Skruf och gjorde sitt först samarbete med Kosta Boda 2016.

Under sin karriär har hon fått flertalet utmärkelser och stipendier. 2020 erhöll hon Åke Andrén konstnärsstipendium och hon har även fått priser som bland annat Elle Decoration Design Awards och Residence konsthantverksutmärkelse. Hennes verk finns representerade på en rad samlingar runt om i världen och hon finns representerad på bland annat Nationalmuseum och Röhsska Museet.

Produkter

25 Produkter

Visar produkterna 1-24 av 25