Snippan av Åsa Jungnelius, här.

Hanna Hansdotters Rocky Baroque, här.

Upptäck The Rock, här.

Kosta Boda Logo

Out of Sight

Limiterad upplaga av Markus Åkesson.

Markus Åkesson har blivit känd internationellt främst för sitt suggestiva, tekniskt sofistikerade realistiska måleri. Alltsedan sin tid som glasgravör har Markus Åkesson känt en stark dragning till glaset. Tillsammans med blåsarna och sliparna i hyttan på Kosta Glasbruk har Åkesson påbörjat vad han är övertygad om kommer bli ett långsiktigt utforskande av glaset.

Markus Åkesson återvänder till tematiken kring den dolda figuren i skulpturen Out of Sight. Intresset för det fördolda har varit ett återkommande motiv i Åkessons konst de senaste åren, i hans målningar såväl som i hans skulpturala arbeten. Out of Sight är tillverkad i Kosta, och skulpturen blåses med underfångsteknik. Glasblåsarens pipa med anfånget, rullas först i färgat glasskross, vilket gör att varje mönster blir unikt. Out of Sight är en limiterad upplaga om 100 ex per färgställning. Varje verk är synat, signerat och numrerat (1-100) av Markus.

“Out Of Sight är ett försök att översätta mitt måleri till form. Det krossade glaset värms upp, vrider sig längs volymen och bildar ett mönster.”

–Markus Åkesson