30% rabatt på gåvor, här.

Kosta Boda Logo

Le Na Land på Galleri Glas

Aktuellt, Utställningar

22 / 10 / 17

I sin nya utställning på Galleri Glas blickar Lena Bergström framåt och bakåt när hon presenterar en helhetsbild av var hennes glaskonst här och nu — hennes egen drömvärld i glas, Le Na Land.

Le Na Land bygger till viss del på hyllningsutställningen Lena 25+ som visades vid Kosta Boda Art Gallery tidigare i år. Bland de nya inslagen är en ny kollektion av Lenas älskade Planets, serien som hon fortsätter att återuppfinna och som hon har ställt ut i olika variationer i Sverige och internationellt sedan början av millenniet.

”Det är mitt eget wonderland som formar sig i glasets sinnelag”, säger Lena Bergström. ”Jag ser det som en mjukt, sensuellt, tillfälligt landskap, med strama fasetter som skapar en variation av mjuka och skarpa kontraster. Färgerna reflekterar den sinnesstämning där jag befinner mig just nu och även säsongen — en jordig skala med brons mot vitt.”

Citat

”Grundformen i planeterna är ägget som kläcks i ständigt nya former”, säger Lena. ”De bildar sina egna världar och förändras hela tiden med min sinnesstämning. Planets är ett verkligt samarbete mellan mig och mästerblåsarna och -sliparna. Det är en enorm hantverksskicklighet som ligger bakom.”

Lena Bergström

Utställningen Le Na Land visar Lenas kreativitet och mångsidighet som konstnär”, säger Elin Forsberg vid Galleri Glas. ”Hon visar än en gång glasets fantastiska egenskaper och oändliga möjligheter.”

Utställningen pågår mellan den 17 november till den 20 december, på Galleri Glas i Stockholm.