30% rabatt på gåvor, här.

Kosta Boda Logo

Möt Sara Woodrow

Intervju, Kosta Boda Stories

23 / 03 / 04

Om mode, kärlek, konstnärskap och att fånga glädjen i livet.

När vi kliver in i Saras Woodrows ateljé möts vi av något som fångar vår uppmärksamhet direkt: väggar och hyllor fyllda av målningar, skisser, penslar och illustrationer. Som designer och konstnär vågar Sara gå sin egen väg och hon njuter av att arbeta med olika tekniker. Hennes nyfikenhet och passion har fört hennes arbete till olika platser runt om i världen. Som Marrakech, där hon gjorde illustrationer för ett av världens ledande modehus inom haute couture, Dior, under Dior Cruise 2020-modevisningen.

På Kosta Boda är Sara känd som designern bakom den mycket älskade serien All About You. En samling på över 20 glas och karaffer, som speglar känslorna och de speciella stunderna vi har med våra kära. De ursprungliga motiven inspirerades av en kärlekshistoria på distans: två personer som längtade efter varandra. Miss You, Want You och Love You var namnen på de första motiven. Illustrationerna avslöjar Saras kärlek till mode. Det är inte ’fast fashion’ som är i fokus, utan en modemedvetenhet som är enhetlig, lugn och harmonisk. Det finns en värdighet närvarande, och en fridfullhet.

Genom åren har All About You utvecklats till en rik resa i kärlek: från långdistansförhållandet till ett liv tillsammans. Som gift och mamma till fyra barn är inte längre saknaden och längtan det centrala, utan glädjen av att vara tillsammans, uppskattningen för varandra och de dagliga stunderna av lycka.

Citat

"Jag finner inspiration i allt som är vackert runt mig. Det kan verkligen skilja från dag till dag. Jag blir mycket inspirerad av musik och skönheten i min omgivning. En dag kan det vara en sorglig sång och en annan en alldaglig sten i en skog. I en dynamisk värld önskar jag skapa en känsla av harmoni, kärlek och lugn genom mina illustrationer."

Sara Woodrow

Den här våren lanseras sex nya motiv i All About You-serien. Varje illustration berättar en historia genom färger, ansikten, händer och blommor. Saras arbete präglas av en stark känsla för trender och närvaro i tiden, så det är inte överraskande att hon har blivit ett bekant namn bland unga designälskare. Och vi är glada för varje ny design som hittar sin väg till glaset.