30% rabatt på gåvor, här.

Kosta Boda Logo

The Rock Tegnérgatan Takeover

Aktuellt, Utställningar

23 / 10 / 14

Med sin ikoniska lund och kuperade sträckning genom hjärtat av Stockholm är Tegnérgatan verkligen en av stadens mest karaktärsstarka gator. Inte minst därför har vi valt den som inramning för lanseringen av The Rock från Kosta Boda. Det är en serie ljuslyktor som – i likhet med designern Hanna Hansdotters andra skapelser – inte lämnar någon oberörd.

The Rock Tegnérgatan Takeover rivstartar på Banacado – en färgglad samlingspunkt med välkomnande atmosfär, frukost-hela-dagen-koncept och en meny full av läckra nyttigheter. Inför lanseringen letade vi efter ställen som passade ihop med var och en av delarna i den här färgstarka serien. The Rock Yellow och Banacado var en given matchning från första stund.

Lennart och Bror Fisk – en pärla till restaurang med mysig stämning, fräsch fiskdisk och menymåsten som lobster rolls och dagens fångst är nästa stopp på The Rock Tegnérgatan Takeover. Lennart och Bror Fisk återspeglar essensen i The Rock Circular. Circular är gjord av spillglas från hyttan i Kosta som omvandlats till nya objekt. Färgtonen i det cirkulära glaset varierar på ett grönt-till-blått spektrum, vilket resulterar i en unik färgsammansättning, inte helt olik blåaktig, hård glaciäris.

The Rock Tegnérgatan Takeover fortsätter på Bistro Leoparden – en lika elegant som avslappnad bistro och med den sortens menymix av klassiker och guilty pleasures att du vill beställa allting på en gång. I Bistro Leoparden hittade The Rock Bronze ett hem direkt.

The Rock från Kosta Boda liknar inget annat. Ljuslyktans dramatiska silhuett, oregelbundna yta och skimrande djup samspelar för att leverera ett lysande tillskott inför julen. Det är en serie som – i likhet med designern Hanna Hansdotters andra skapelser – kräver din uppmärksamhet. The Rock i bronsfärgat glas finns på plats hos Bistro Leoparden.

The Rock Tegnérgatan Takeover avslutas på Savant Bar – en vinälskares dröm med ljus, eklektisk atmosfär och en förkärlek till naturviner, säsongsmat och zero waste-filosofi. Savant Bar och The Rock Pink klickade direkt. Samtidigt som The Rock är självständig och oberoende, kan ett tydligt släktskap skönjas. Lagom till 50-årsjubileet av Kosta Bodas ikoniska Snowball av Ann Wolff, har Hanna Hansdotter lyft både kategorin ljuslyktor och tekniken att gjuta glas till en ny nivå. Serien är skapad i ett bekant formspråk samtidigt som den är ett perfekt exempel på det icke-konformistiska, unika uttryck vi förknippar med Hansdotters design. En trygg déjà vu för vissa – och en progressiv och spännande nyhet för de allra flesta.

Samtliga färgställningar i The Rock är gjutna i färgat glas på Kosta glasbruk. Den gula färgställningen lanseras i december, men övriga färgställningar finns att utforska nu på kostaboda.se eller på Tegnérgatan i Stockholm.

Foto: Edling Agency

Video: Edling Agency