Nya färger finns för Rocky Baroque, här.

Upptäck Pavilion, här.

Kosta Boda Logo

Friends again rosa, UHV ED-22

Ulrica Hydman-Vallien

Friends again rosa , UHV ED 300-22, årets Open minds pokaler tittar på oss med typiskt Ulrica-face. Färgerna smyger inte undan, de tar ton. Ett typiskt Ulrica-face, fräckt som om det var sminkat med läppstift och kajalpenna. För Ulrica var det viktigt att sprida sina produkter ut över världen. En begränsad upplaga på 300 exemplar.

3 000 SEK

Egenskaper

Artikelnummer

7540051

Konstnär

Ulrica Hydman-Vallien

Bredd

102mm

Höjd

190mm

Längd

102mm

Material

Kristallglas


Produktinformation

Open minds pokal Friends

Allt kan man måla på! Det var Ulricas starka övertygelse från början. Tallrikar, glas, burkar - allt är värt en bild. Den som haft förmånen att besöka henne hemma i Bromsastugan i Åfors vet att det inte finns inte en pryl som Ulrica inte bemålat.
Årets pokaler tittar på oss med typiskt Ulrica-face. Färgerna smyger inte undan, de tar ton. Glaset tittar på oss! Fräckt och kvinnligt och självsäkert. Som om det var sminkat med läppstift och kajalpenna. Precis som Ulrica själv, som aldrig vek undan med blicken.

Att dessutom hamna i blickfånget i älskade tv-serien Friends på 1990-talet (de använde bland annat pokalerna som blomstervas) gör inte sagan sämre. Hon hade ju vanan inne. På 1980-talet blev hennes Caramba folkkärt glas genom den legendariske Jacob Dahlin som varje afton avslutade sin show med att skåla i hennes pokal!
Finns det ett svenskt hem utan Ulricaföremål? För Ulrica var det viktigt att sprida sina produkter ut över världen. När hon tidigt på 1970-talet gick över till att arbeta med glasmassan lyckades hon uppnå det målet med råge. Glas blev ett sätt för henne att dagligen hålla kontakt med oss andra.

I Ulricas generösa värld gjordes ingen skillnad mellan fint och fult. Konst eller bruksföremål? De här pokalerna är vackra att titta på, men även härliga att (varsamt!) skåla med.