Hanna Hansdotters djärva Rocky Baroque-serie, här.

Kappa minivaser, här.

Kosta Boda Art Glass Monthly Story i juli, Azur Moon.

Kosta Boda Logo

Bertil Vallien - Konstnär

    • Start

Bertil Vallien är en konstnär som inte behöver närmare presentation för någon med kärlek till glasets skönhet och mystik. Under sin sextioåriga karriär har Vallien gjort sig känd bland glasälskare främst för sina sandgjutna skulpturer, inte minst sina världsberömda glasfarkoster. Bertil Vallien har hållit hyllade utställningar över hela världen. Hans konst finns representerad i samlingar och på prestigefulla museer i Sverige och internationellt. För Kosta Boda är Vallien av oskattbar betydelse – främst för sin egen glaskonst, men även som inspiratör för andra konstnärer och formgivare. 2023 firar Bertil Vallien och Kosta Boda 60 års samarbete.

60 års firande

STARMAN

Citat

Bertil Valliens 60 år med Kosta Boda firas med utställningen STARMAN, som visas på NK i Stockholm den 11 – 18 september. Utställningen fortsätter sedan i New York och på Kosta Art Gallery senare i höst.

Titeln STARMAN beskriver energin och ljuset som utgår från Valliens verk, och hans status som glaskonstpionjär. STARMAN är också en flört till låten med samma titel av David Bowie, en av flera musiker som har inspirerat Bertil genom åren.

Kosta Boda

Produkter