30% rabatt på gåvor, här.

Kosta Boda Logo

Mimmi Blomqvist

Mimmi Blomqvist, född 1994 i Stockholm, är en formgivare med ett framtids- och hållbarhetsperspektiv. Hon strävar efter att skapa objekt bortom det förväntade, med intentionen att slå ihop vanliga bruksartiklar och det skulpturala i en gemensam design. För Kosta Boda har hon designat Kappa, som är tillverkad av 100 procent återvunnet glas.

Hon har en bakgrund som illustratör, och har studerat på Konstfack med inriktning keramik och glas. När hon pluggade på Konstfack var glas ett nytt material för henne, och något som hon bevisligen lyckades bemästra. Hon vänder inte kappan efter vinden utan fortsätter att utforska sin kreativitet, och ser cirkulära råvaror som en glasklar del i sitt skapande.

”Jag har alltid varit en kreativ person, men tanken på att formge möbler, föremål och objekt har vuxit fram med tiden. Efter mitt första besök i hyttan i Kosta kände jag mig full av energi och inspiration. Att min idé nu gått från skiss till ett faktiskt designföremål i Kosta Bodas kollektion är en häftig känsla.” – Mimmi Blomqvist

Produkter