30% rabatt på gåvor, här.

Kosta Boda Logo

Husgud

Ulrica Hydman-Vallien

Årets Husgud, 2021, är inspirerad av nymf­parakiten Petito, som är en återkommande inspirationskälla i Ulricas objekt. Husgud är ett fint samlarobjekt som har tillverkats varje år sedan 2019 präglat av Ulricas olika inspirationskällor.

3 000 SEK

Egenskaper

Artikelnummer

7540045

Konstnär

Ulrica Hydman-Vallien

Serie

UHV Hyllningskollektion

Bredd

62mm

Höjd

141mm

Längd

115mm

Material

Kristallglas

Skötselråd

Torka med mjuk trasa


Produktinformation

I boken ’Guide till Gud’ berättade Ulrica: ”För säkerhets skull har jag min egen husgud. Hon sitter på grindstolpen till vårt hus och vaktar. Jag har en nyfikenhet inför döden, kanske uppenbarar sig då en Gud? Jag saknar ingen Gud, men skulle nog bli glad om jag upptäckte att han fanns.”

Årets Husgud är inspirerad av nymf­parakiten Petito, som är en återkommande inspirationskälla i Ulricas objekt. Fågeln bodde hos familjen Hydman Vallien och flög fritt mellan deras axlar. En dag försvann Petito när en plötslig åskknall skrämde iväg honom. Han kom aldrig tillbaka. Husgud är ett fint samlarobjekt som har tillverkats varje år sedan 2019 präglat av Ulricas olika inspirationskällor.

Husgud är puntelpressad, glaset pressas då i en form, och näbben formas och fästs på i efterhand. Dekoren är handmålad av glasmålerskan Charlotta Kjellander. Husgud, 2021, är producerad i en signerad upplaga av 300 exemplar.