30% rabatt på gåvor, här.

Kosta Boda Logo

Ticka skål vit EEÅ ED -21

Ellen Ehk Åkesson

Ticka skål vit 210mm, EEÅ ED 100-21, är ett munblåst kärl med driven kant. Glasblåsaren klipper av det varma glaset och formar kanten för hand för att skapa en mjuk och rund kant vid kärlets öppning. Detta gör varje kärl unikt. Varje ticka sätts på och formas för hand, vilket kräver att kärlet värms upp varje gång en ticka ska fästas. Tickorna är handmålade. Ticka tillverkas i en limiterad upplaga på 100 exemplar.

21 600 SEK

Egenskaper

Artikelnummer

7770007

Konstnär

Ellen Ehk Åkesson

Bredd

210mm

Höjd

250mm

Material

Kristallglas


Produktinformation

När Ellen Ehk Åkesson fick förfrågan att skapa något nytt till ära av Ulrica som del av hyllningskollektionen 2021, valde hon att använda samma form som Ulricas "Ormbunke” och med den skapa ett kärl ur sin egen fantasi. ”Jag ville göra något eget, men som har en koppling till Ulricas konst. Till hyllningskollektionen fann jag inspiration i hennes direkthet i tanke och formspråk. Jag valde hennes vita cylinder med en orm på,”Ormbunke”. Jag har använt mig av samma form, där kärlet får symbolisera en trädstam. På den växer modellerade svampar fritt, tickor, därav namnet ”Ticka”. – Ellen Ehk Åkesson

Ticka är ett munblåst kärl med driven kant. Glasblåsaren klipper av det varma glaset och formar kanten för hand för att skapa en mjuk och rund kant vid kärlets öppning. Detta gör varje kärl unikt. Varje ticka sätts på och formas för hand, vilket kräver att kärlet värms upp varje gång en ticka ska fästas. Tickorna är handmålade. Ticka tillverkas i en limiterad upplaga på 100 exemplar.